Riskutbildningteckenhander

Riskettan är en av de två obligatoriska riskutbildningarna. Både Riskettan och Risktvåan måste vara godkända innan det går att göra något av proven vid Trafikverket.

Riskettan är en teoretisk del där man lär sig om trötthet, alkohol, droger och riskbeteenden. Riskettan kan bokas in när som helst under utbildningens gång. Det krävs inga förkunskaper utan bara ett aktivt deltagande.

Kursen blir väldigt lärorik och givande ju mer man vågar prata och dela med sig av sina erfarenheter och synsätt. Riskettan sker i Körebros lokal, Hertig Karls Allé 16c i Örebro. Kursen är 4 timmar. Ta med din legitimation, innan kursen börjar måste den visas upp för att vi ska kunna registrera dig. Du måste närvara hela kursen för att bli godkänd.

Vi bjuder på fika!

Risktvåan, även kallad Halkan, är en praktisk del där man lär sig vad som händer med bilen och människan i halt och besvärligt underlag. Halkan planerar du in med din lärare. Den görs så sent som möjligt i utbildningen för att du ska kunna tillgodogöra dig kunskaperna på bästa sätt.

Den dagen det är dags för Halkan så ses vi på trafikskolan den tiden som står på din tidlapp. Ni blir skjutsade fram och tillbaka till halkbanan och räkna med att vara borta i ungefär 4,5 timme.

Skriv gärna om ni vill vara reserver på någon av de andra kurserna.
Jag kontaktar er då om det blir avbokningar.

Anmälan Riskettan

Anmälan Risktvåan